Youtube

Här kommer jag att lägga upp klipp med bra videos som jag hittar med tiden. Vi kan börja med denna:


Whats app - training

Det finns massvis med appar som är jättebra. Skriv mer här...

Just do it

Knowing is not enough; we must apply.
Willing is not enough; we must do.

- Johann Wolfgang von Goethe

Motivation is the key to success

Det svåraste hindret som jag kan se framför mig just nu är att komma igång när allt känns hopplöst. Det kommer kännas hopplöst och det många gånger. Då gäller det att hitta det som funkar och göar det bästa av situationen. Ett alternativ är att tänka på de mål man satt upp och det som man kommer känna när man gjort allt det där jobbiga man har framför sig. Den oslagbara känslan av att lyckas och vara genomtrött. Bästa känslan är ju att gå och lägga sig och sova helt slut efter ett asjobbigt träningspass. Fungerar inte det så kan man tänka bort alla tankar och känslor och bara köra, bara genomföra det för att man bestämt sig för det no matter what. Ett tredje sätt är att peppa sig själv, lyssna på peptalks, prata med någon om hur man känner och vad som är jobbigt.Denna låten skulle jag lyssna på just nu för att peppa igång mig själv och särskilt de raderna jag citerat:

Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas


No pain - no gain


Den 8 Februari börjar jag min resa. Målet nu är att hålla på reglerna som jag sätter upp här först och främst till 9 mars, vilket är datumet då vi åker till Spanien. Reglerna ska hållas på men råkar jag göra en viss grej som är otillåten så ska inte hela projektet klappa ihop. One step forward and two steps back. Det är okej att fela och sedan gå vidare, inte att fela och lägga av. Uttrycket no pain no gain kommer va de viktigaste ledorden för de är så otroligt betydelsefulla.

Till höger i bloggmenyn finns länkar till bloggar/andra sidor/klipp/etc. som ska peppa och vara till nytta under perioden som bara startat. Tanken är att köra hårt i början när det gäller kosten och sedan släppa på och tvärtom när det gäller träningen d.v.s. att börja i egen takt och sedan öka takten och intensiteten allt eftersom då jag bara kommer bli starkare och starkare!

Utförligare när det gäller kosten så tycker jag personligen att jag småäter alldeles för mycket och äter alldeles för mycket sött. Det enda sättet att tackla det problemet som det faktiskt är, är att äta på bestämda tider och att inte äta något sött överhuvudtaget åtminstonde inte när det inte bjuds och om det bjuds bara en kaka t.ex. eller en kladdkakebit. Ett ytterligare inlägg om kosten kommer separat och även ett om träningen.

Det gäller att vara kreativ och impulsiv för att göra träningen roligare. Strunta i alla men tänk om jag får träningsvärk och inte orkar med fotbollsträningen eller om jag inte orkar hela vägen, eller tänk om jag får dåligt självförtroende av att inte orka. Inga tänk om inte...-tankar tolereras.

På sportlovet eller vid andra tillfällen när ingen annan är hemma med fördel kan jag köra trappträning. Jag kan köpa en färglad/mönstrad sportbh som jag velat ha länge. Jag kan ta bilder precis innan, under och precis efter träningspassen eftersom att jag vet att jag peppas extra av det. Jag kan testa olika träningsappar, kanske zumba nån gång t.ex. om det inte finns appar för allt så finns ju också youtube. Jag kan ta på mig träningskläderna gå ut, springa, hoppa och göra det jag känner för, kanske friidrottssteg m.m. Detsamma gäller maten: det finns alternativ. Det går att göra matlagningen roligare.
Tänk brett!

Glöm inte att lysnna på låten under bilden! Det som inte dödar det härdar!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0