Mål

2011-06-23 - 23:24:12


Den viktigaste saken är målet med träningen och den ändrade kosten så varför vill jag då börja träna mer och ändra kosten och vad är målet med det?

Svar: Jag har usel kondition nu och jag känner mig allmänt segare i kroppen, målet är alltså att förbättra konditionen och fortsätta träna kontinuerligt för att behålla den givetvis, jag vill också känna mig piggare och mer på G!
När det gäller kosten så behöver jag definitivt hjälp!!! Jag småäter just nu precis hela tiden, har absolut ingen koll på vad och hur mycket jag äter och det syns på kroppen så därför MÅSTE jag bli av med alla dåliga matvanor som jag har just nu. Inget småätande och kontroll på intaget är målet. Jag ska börja dricka vatten till alla måltider igen, äta mycket mindre eller inget godis/fika. Jag vill också få in en vana att äta regelbundet varje dag och äta så som det passar mig. Något som funkar helt enkelt! Skulle jag kunna bli av med mitt sockerberoende som jag antar att jag har och hålla mig till en normal kost så kommer jag må mycket bättre och det är givetvis ett av målen. För att klara av att avstå från småätandet bör jag göra något annat istället för att äta som: umgås med folk, gå ut och gå, motionera på annat sätt, titta på film, spela spel, sova, allt är tillåtet så länge jag inte äter eller dricker annat än vatten.


Konkreta mål som jag har är följande:
Kunna springa 4,4 km (terrängbanan i skolan) med lätta steg och utan svårigheter, gärna med bra tempo.
Gå ner i vikt, 55 kilo är önskemålet.
Få bra, regelbundna kost- och träningsvanor så jag blir piggare och gladare.

Inspiration

2011-06-23 - 23:10:01


Jag ska låta mig inspireras i tidningar, på youtube, på hemsidor, blogga m.m. fundera ut vad jag kommer behöva tänka på, hur jag ska göra för att nå bästa resultat, hur jag ska göra för att bli motiverad och hålla motivationen uppe. Leta positiv energi och samla den här på bloggen eller göra en visionboard kanske. Det var faktiskt ett väldigt bra förslag, fantasin flödar! Att ladda ner härlig peppande musik är också en bra plan och sätta upp små delmål kanske så enkla som en dag utan sötsaker och småätande ger belöning. Vet dock inte vad belöningarna skulle kunna vara men det tål att funderas på. Andra mål skulle kunna vara att springa 1/2/3 gånger i veckan och promenera ytterligare 1/2/3 gånger, har ingen som helst aning om hur mycket jag orkar men det bästa vore om jag orkade springa 3 gånger och gå 1. Skulle jag kunna motivera mig till att göra det i 3 veckor till att börja med är jag grym! Dessvärre ska jag jobba i två veckor snart och efter en lång dag på jobbet i vilket man förövrigt grå/står hela tiden så blir man hyffsat trött men vafan det ska gå!! Som sagt visionboard och inspirationsletande: coming up!!

Taggad

2011-06-23 - 22:37:49


Blir så glad när jag kikar in på den här bloggen och ser att det fanns ett driv där för inte alls länge sen och 56,5 kilo tydligen det ska jobbas tillbaka snarast! Först ska jag börja äta bättre och göra om bloggen lite kanske så den blir lite roligare! Blev väldigt inspirerad av Smilla Luuk och hennes blogg som finns här, det som inspirerade mig var hennes driv och härliga energi. En träning och bak/mat-blogg kanske vore något för mig? Om inte så kan jag ju alltid hålla bloggen privat. Vi får se hur jag gör men jag är taggad!Så här ser kroppen ut snart då... Hahah!!

2 Feb

2011-02-22 - 16:02:04


Jag måste börja ta tag i saker, nu har träningen fått lida länge men det är inte det som är problemet utan maten, måste prata med en dietist och så måste jag gå till skolsköterskan eller annan läkare för att undersöka fötterna, helt sjukt va länge jag skutit upp det. :(

 

Det positiva som hänt det senaste i träningsväg är att jag börjat gå på spinning varje fredag och faktiskt upptäckt att det är riktigt kul så oväntat och så grymt bra. Snart blir det varmare ute och då kan jag gå, springa m.m. men innan det behöver jag gå på spinning/gym/träna annat oftare men ingenting spelar någon roll om jag äter som jag gör nu så det beöver fixas allra först.

 

Come on NOW :D


Hatar det

2010-06-16 - 17:56:08


Oj har inte tränat på länge fy på mig!!! Hatar när det blir så! Nu har jag dessutom dragit på mig världens halsont så det kommer inte bli något på några dagar framåt heller tyvärr. Var förresten hos Margareta och vägde mig idag, 56,5 kg så det får jag väl va nöjd med! Extremt bra med tanke på att jag inte tränat så mycket det sista, tänk om jag hade tränat lite på det också... :) Återkommer troligen igen innan söndag då vi drar till Rhodos. Ciao!! ;)

Träningspass nr.1

2010-06-12 - 17:50:29


Japp då var första fantastiska träningspasset avklarat. Det kändes superbra vägen igenom, inga problem!! Fy faaaaan va gött att ha gjort det här passet det kan inte kännas bättre!

Träningen gick till så här:
1. Cyklade till elljusspåret
2. Sprang 1 helvarv och ett halvvarv i normalt jogggtempo
3. Sprang 1 varv intervaller
4. Cyklade och hämtade tröjan som låg på spåret och sen hem.
Haha måste tillägga att det spöregnade hela tiden men vad gjorde det? Regn+intervallträning hör för mig ihop!


4 1/2 km låter väldigt lite men det är det inte, det är ett perfekt pass som borde göras minst en gång/vecka för en fin kondition och gör man det i några veckor går det ju utan problem  hur lätt som helst.

Som avslutning på denna dagen ska jag även köra ett styrkepass som jag skriver in här också när jag gjort det lite senare ikväll. Nu blir det fönstershopping på nätet, kanske en promenad och lite läsande tror jag. We'll see!

Allmänt

2010-06-12 - 12:15:56


Njut av alla träningar och matcher som är kvar det är nämligen bara 2 matcher och 5 träningar!

UPDATE: Endast 1 match kvar och 3 träningar då jag drar till Rhodos nästa vecka!

12 Juni

2010-06-12 - 12:11:26


Fick nyss ett samtal från Jörgen, blev kallad till matchen imorgon som börjar kl. 18.00 och samlingen är 16.15. Han sa åt mig att ta det lugnt och inte skicka iväg bollarna utan spela med kvalité och det är något som jag verkligen ska ta åt mig. Ett tips från mig själv är att slappna av och inte tänka så mycket utan bara köra på!

Är lite sliten sen igår då jag var på sommarland från 15.00-01.00 och kom hem vid halv tre typ då det var "Sista natten mé gänget". Det var väl inget ös men känner mig ändå lite småyr. Ska dock ge mig ut i löparspåret snart ändå när jag slappat lite och efter det kan jag också slappa och så kanske det blir en långpromenad eller cykeltur framåt kvällen. Jag tror motion är välbehövt för både kropp och skäl just nu! (vet att det är så!)


Nu ska jag också passa på att lägga upp kostförslag:

Frukost: 2 rostade bröd + pålägg + vatten+grönsaker / 1 port youghurt med russin och flingor/vårgårdaris
Lunch: 1 köttbit/1 kycklingbit/4 köttbullar/1 korv/1 hamburgare ung. + lite pot/mos/ris + vatten
Middag: Något lätt som en tallrik youghurt eller en macka.
Kväll: Något lätt

Regler: Inget småätande, äta när andra äter, när mat bjuds, aldrig ta fram något själv om ingen annan äter!

Ta det lugnt och tänk inte så mycket på maten så ordnar det sig nog fint.

Femton furtiotvå

2010-06-10 - 15:42:33


Måste snabba mig och skriva, har nämligen sjukt bråttom, måste göra i ordning mig då gästerna kommer om 50 min. Det här kommer bli en superkväll det vet jag, just nu är jag godissugen, tur att jag känner på mig att mamma har fixat något gott till ikväll, det brukar hon göra och det brukar bli så lyckat! Och mamma gör alltid som hon brukar! :D Det är faktiskt bra för då vet man vad man får! Nu ska jag som sagt göra i ordning mej och vad gäller träningen så har jag i alla fall lyckats städa hela huset idag och det var ju en liten ansträngning men nej det blev ingen träning idag. :(

Tionde Juni Tjugohundratio

2010-06-10 - 09:31:14


Japp, idag är det dags för skolavslutning och dagens träningspass bli i princip att dammsuga hela huset, ja och jag kanske gör några situps och andra styrkeövningar. Rapporterar detta senare. Nu ska jag leta upp kylen och se vad som finns där sedan blir det lite mys till de andra går upp då jag drar upp dammsugaren. :P Stackars dom andra! Idag är det som sagt skolavlslutning och JAG SLUTAR NIAN! Ska bli väldigt skönt, jag tror gymnasiet passar mig och jag hoppas på en mycket bättre tid där! Nu ska jag som sagt käka, I'll be back soon!

Att göra:

2010-06-08 - 23:32:47


1. Snygg header
2. Fet stil på "kategorier" & "arkiv"
3. Bra tips i menyn kanske

Börja träna! :D