Mål

2011-06-23 - 23:24:12


Den viktigaste saken är målet med träningen och den ändrade kosten så varför vill jag då börja träna mer och ändra kosten och vad är målet med det?

Svar: Jag har usel kondition nu och jag känner mig allmänt segare i kroppen, målet är alltså att förbättra konditionen och fortsätta träna kontinuerligt för att behålla den givetvis, jag vill också känna mig piggare och mer på G!
När det gäller kosten så behöver jag definitivt hjälp!!! Jag småäter just nu precis hela tiden, har absolut ingen koll på vad och hur mycket jag äter och det syns på kroppen så därför MÅSTE jag bli av med alla dåliga matvanor som jag har just nu. Inget småätande och kontroll på intaget är målet. Jag ska börja dricka vatten till alla måltider igen, äta mycket mindre eller inget godis/fika. Jag vill också få in en vana att äta regelbundet varje dag och äta så som det passar mig. Något som funkar helt enkelt! Skulle jag kunna bli av med mitt sockerberoende som jag antar att jag har och hålla mig till en normal kost så kommer jag må mycket bättre och det är givetvis ett av målen. För att klara av att avstå från småätandet bör jag göra något annat istället för att äta som: umgås med folk, gå ut och gå, motionera på annat sätt, titta på film, spela spel, sova, allt är tillåtet så länge jag inte äter eller dricker annat än vatten.


Konkreta mål som jag har är följande:
Kunna springa 4,4 km (terrängbanan i skolan) med lätta steg och utan svårigheter, gärna med bra tempo.
Gå ner i vikt, 55 kilo är önskemålet.
Få bra, regelbundna kost- och träningsvanor så jag blir piggare och gladare.

Inspiration

2011-06-23 - 23:10:01


Jag ska låta mig inspireras i tidningar, på youtube, på hemsidor, blogga m.m. fundera ut vad jag kommer behöva tänka på, hur jag ska göra för att nå bästa resultat, hur jag ska göra för att bli motiverad och hålla motivationen uppe. Leta positiv energi och samla den här på bloggen eller göra en visionboard kanske. Det var faktiskt ett väldigt bra förslag, fantasin flödar! Att ladda ner härlig peppande musik är också en bra plan och sätta upp små delmål kanske så enkla som en dag utan sötsaker och småätande ger belöning. Vet dock inte vad belöningarna skulle kunna vara men det tål att funderas på. Andra mål skulle kunna vara att springa 1/2/3 gånger i veckan och promenera ytterligare 1/2/3 gånger, har ingen som helst aning om hur mycket jag orkar men det bästa vore om jag orkade springa 3 gånger och gå 1. Skulle jag kunna motivera mig till att göra det i 3 veckor till att börja med är jag grym! Dessvärre ska jag jobba i två veckor snart och efter en lång dag på jobbet i vilket man förövrigt grå/står hela tiden så blir man hyffsat trött men vafan det ska gå!! Som sagt visionboard och inspirationsletande: coming up!!

Taggad

2011-06-23 - 22:37:49


Blir så glad när jag kikar in på den här bloggen och ser att det fanns ett driv där för inte alls länge sen och 56,5 kilo tydligen det ska jobbas tillbaka snarast! Först ska jag börja äta bättre och göra om bloggen lite kanske så den blir lite roligare! Blev väldigt inspirerad av Smilla Luuk och hennes blogg som finns här, det som inspirerade mig var hennes driv och härliga energi. En träning och bak/mat-blogg kanske vore något för mig? Om inte så kan jag ju alltid hålla bloggen privat. Vi får se hur jag gör men jag är taggad!Så här ser kroppen ut snart då... Hahah!!